Wat voor alarmsystemen bestaan er op de markt?

Schrikt het idee van een inbreker in huis je af? Dat is niet meer dan normaal! Ze vormen immers een gevaar voor zowel je bezittingen als jezelf en je dierbaren. Daarom is het een flinke aanrader om een alarmsysteem bij je thuis te installeren, dat inbrekers preventief afweert uit uw woonst. En niet alleen bij u thuis, maar ook op de werkvloer zijn dergelijke systemen een absolute must!

Het doel van alarmsystemen

Alarmsystemen zijn op de wereld gekomen om mensen te beschermen tegen de mogelijke gevaren te beschermen die inbrekers en andere louche typetjes met zich mee brengen. Voor al wat jij weet zijn ze misschien zelfs gewapend en kunnen ze je werkelijk in levensgevaar brengen! Daarom is het een noodzaak om ze zo goed als je kan buitenshuis te houden. Hoe dan? Precies, door de installatie van alarmsystemen!

Hoewel het een zeer moderne uitvinding lijkt bestonden de eerste alarmsystemen al in 1853 gepatenteerd door de Amerikaan Augustus Pope. Het was echter Edwin Holmes die het patent in 1857 opkocht en het eerste echte alarmsysteem fabriceerde. Alarmsystemen zijn op de wereld gekomen om mensen te beschermen tegen de mogelijke gevaren te beschermen die inbrekers en andere louche typetjes met zich mee brengen. Voor al wat jij weet zijn ze misschien zelfs gewapend en kunnen ze je werkelijk in levensgevaar brengen! Daarom is het een noodzaak om ze zo goed als je kan buitenshuis te houden. Hoe dan? Precies, door de installatie van alarmsystemen!

Enkele jaren geleden waren deze maatregelen niet al te goedkoop en was het prijskaartje vaak een reden om ze niet aan te schaffen. Vandaag de dag kan dit echter geen excuus meer vormen, aangezien ze betaalbaar zijn geworden. Bovendien is niet alleen het kostenplaatje voordelig, maar een alarmsysteem is bovendien ook enorm gebruiksvriendelijk. En bovenal: veilig en efficiënt.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Er bestaan diverse types alarmsystemen op de markt, maar ze werken in het algemeen allemaal volgens hetzelfde principe. Waagt er zich een inbreker op je domein? Dan zal dit worden opgepikt door je alarmsysteem. Deze signaleert namelijk de poging tot binnendringen en dan zijn er twee mogelijkheden. Ofwel wordt jij zelf hiervan op de hoogte gebracht ofwel de meldkamer van de beveiligingsfirma in kwestie.

Er zal een sirene worden opgestart, hetzij binnen hetzij buiten. Het betreft vanzelfsprekend geen zacht deuntje, maar een oorverdovend lawaai. De inbreker zal zich een bult schrikken en meteen zijn biezen pakken. Het resultaat: een drama afgewend én een veilige thuis.

De diverse alarmsystemen op de markt

Wil je een alarmsysteem in huis, dan zijn er twee mogelijke opties. Enerzijds heb je namelijk de bekabelde versie en anderzijds het draadloze exemplaar. De eerste mogelijkheid kan je toepassen als je woonst voorzien is van de nodige bekabeling. Het alarmsysteem is op deze manier gemakkelijk aan te sluiten op de reeds bestaande draden en er komt dan maar weinig installatiewerk aan te pas.

Is je woonst echter niet voorzien van deze bekabeling of vind je het misschien eenvoudigweg niet mooi om dergelijke kabels in je woonst te laten lopen? Dan kan je opteren voor een draadloos alarmsysteem. In tegenstelling tot wat velen denken, is deze minstens even veilig als de bekabelde versie en vormen ze een waardig alternatief als het esthetische aspect primeert. Bovendien zijn ze veelzijdig van aard en hebben ze een gebruiksvriendelijk karakter. Eender hoe: laat je steeds voldoende informeren over de mogelijkheden en opteer voor de meest geschikte oplossing voor je woonst of bedrijf!

Aangezien er heel wat verschillende alarmsystemen bestaan, de een al wat geavanceerder en voor grotere woningen dan de andere, kan de prijs ook heel verschillend zijn per systeem. Vergeet bovendien ook niet dat u het plaatsen van een alarmsysteem goed kan kaderen binnen een renovatiekrediet bij banken zoals Beobank en u zo voordeliger kan lenen voor uw alarmsysteem. Bovendien kan u vaak genieten van een renovatiepremie. Meer informatie over renovatiepremies in jouw gemeente vind je hier.