Waakhonden, alarmsystemen, camerabewaking, wapens, … ze kunnen je allemaal helpen tegen en bij een inbraak, maar jezelf en je woonst extra beveiligen kan nooit kwaad. Dat is precies de redden waarom beveiligjehuis.net een paar tips en tricks voor je heeft opgelijst! Hieronder vind je enkele extra beveiligingstips om op eenvoudige manier een inbraak tegen te gaan.
Wil je jezelf optimaal beveiligen, begin dan allereerst met bewust wonen. Wees je bewust van alle handelingen die je uitvoert. Zo zal het veiligheidsslot op je voordeur je niet beschermen tegen een inbraak als je vlak ernaast een raam hebt open laten staan. Of een ladder in je voortuin hebt laten liggen. Of een koevoet ergens slordig tegen je tuinhuis hebt gegooid. Dergelijke slordigheden en nalatigheden geven de inbreker vrij spel en bevorderen de inbraak, twee zaken die je net wilt voorkomen!
Bovendien kan je er ook voor zorgen dat je woning vanop afstand beter zichtbaar wordt voor het oog van je omgeving. Wist je bijvoorbeeld dat een heg, hoge struiken, misschien een boompje hier en daar, een houten schutting, een poort of andere elementen ervoor zorgen dat de inbreker zich gemakkelijker kan verstoppen? Misschien kan je er ook voor opteren om automatische buitenverlichting te plaatsen, zodat je de dieven afschrikt als ze in het oog van het licht komen.
En last but not least moet je eraan denken om zowel je bovenverdieping als je gelijkvloers te beschermen. Niet alleen je voordeur en ramen op de begane grond zijn van belang, maar ook deze op hoger gelegen etages. Met en ladder of via een nabij gelegen boom kan een inbreker immers gemakkelijk binnentreden! De ideale mix is deze van veilige sloten, beglazing en grendels! Voor informatie over hoe je ramen en deuren goed te beveiligen, neem contact op met WindowPlace, ze hebben erg veel ervaring met dit soort zaken.
Heb je de voorgaande maatregelen allemaal overwogen of uitgevoerd? Dan kan je nog een stapje verder gaan en bijvoorbeeld je waardevolle bezittingen net een tikkeltje minder interessant maken voor de inbreker. Hoe? Door ze te merken. Denk hierbij aan een gravure met je rijksregisternummer!
Ook kan je van de meest waardevolle en dierbare spullen een foto maken en een beschrijving neerpennen, zoals een serienummer, een bouwjaar en ga zo maar verder. Deze gedetailleerde notities kunnen de politie later eventueel helpen bij hun zoektocht naar je gestolen waren, en zal je ook helpen bij de discusses met je verzekeraar.
Ja hoor, het is mogelijk om je woning te laten screenen met het ook op mogelijke diefstallen en inbraken. Je kan hiervoor de lokale politie inschakelen, die op haar beurt beschikt over de nodige diefstalpreventie adviseurs. Deze komen je woning ter plekke bekijken en controleren op allerlei mogelijke gevarenzones. Ze geven je tips over hoe en waar je je woonst precies kan beveiligen en wat beter kan of helemaal overbodig is. Nadien krijgt u er bovendien een gratis verslag bovenop met de nodige documentatie!
Een groot deel van de homejackings worden gedaan om de auto van de bewoners te stelen. Een GPS tracking systeem zoals dat van Suivo met een duidelijke markering op de wagens kan een stevig afradend effect hebben op dieven. Dat is dan misschien slecht nieuws voor de buren - maar goed - die moeten ook maar maatregelen nemen, dan!
Onze Tips