Is het nemen van een inbraakverzekering een goed idee?

U bent het slachtoffer van een inbraak. Wat nu? Bent u uw waardevolle bezittingen voorgoed kwijt en zo ja, gaat u hiervoor een vergoeding krijgen? Het atnwoord hangt af van het feit of u al dan niet verzekerd bent. Dergelijke verzekering is met andere woorden een absolute must wilt u eerlijk vergoed worden voor uw verlies. Hieronder leest u alvast meer over de zogenaamde inbraakverzekering.

Wat is een inbraakverzekering?

Een inbraakverzekering maakt eigenlijk deel uit van een woon- of brandverzekering, sluit je dit type verzekering af bij je verzekeringsmaatschappij, dan kan je rekenen op een eerlijke vergoeding ten gevolge van een inbraak of diefstal. Dit betreft dan werkelijk alle mogelijke voorwerpen, gaan de van juwelen tot elektronica, van speelgoed tot schilderijen en nog veel meer. Ook al ben je dan je bezittingen kwijt, laat het toch een troost zijn dat je hiervoor een som geld terugkrijgt.

Bovendien is ook je huis verzekerd. Is er bijvoorbeeld schade berokkend aan het slot van je voordeur of achterdeur? Of zijn er ramen ingeslagen om binnen te dringen? Dan kan je ook dit aangeven, waardoor ook deze schade zal vergoed worden. Uiteraard wordt je vergoeding berekend op basis van de dekking van je inbraakverzekering, dus laat je daarom vooraf goed informeren over de algemene voorwaarden bij diverse verzekeraars om de beste inbraakverzekering te bekomen.

Aan u de keuze...

Je weet dat niets in het leven gratis komt. Helaas geldt dat ook voor een verzekering. Een autoverzekering, een hospitalisatieverzekering en ook een inbraakverzekering komt zich niet zomaar aan je aanbieden. Integendeel, jaarlijks dien je hiervoor vaak een flinke premie te betalen, wat voor vele gezinnen een grote hap uit hun budget betekent. Het geld groeit immers niet op je rug en als een opeenstapeling van alle nodige verzekeringen kan soms hoge kosten met zich meebrengen.

Maar dan is de vraag natuurlijk of je dergelijke inbraakverzekering wel degelijk nodig hebt? Moet je deze absoluut afsluiten? Wel, de keuze is natuurlijk nog altijd aan jou, maar wat als… ben je in de toekomst het slachtoffer van een inbraak of een diefstal? Dan zal je maar al te blij zijn dat je de verzekering hebt afgesloten bij je verzekeraar, want de centen die je terug kan trekken zijn vaak meer dan welgekomen.

Je moet voor jezelf even afwegen of je som geld jaarlijks wilt opleggen om toch maar vergoed te kunnen worden bij een eventuele inbraak. De kans is toch immers niet zo heel groot? Tja, je moest maar eens het slachtoffer zijn. Bovendien moet je ook de waarde van je bezittingen afwegen tegen de prijs van zo’n verzekering. Hiervoor kan je best een expert aanstellen, zodat je beide tegen elkaar kan afwegen.